אני רוצה לחלוק איתכן כמה שיטות שיווק שאנחנו מיישמים בהייטק. השיטות וסוגי השיווק אינם ייחודיים להייטק והם חלק מאסטרטגיית B2C -business to client שמיושמות בכל תעשייה - מהביטחונית ועד לאיפור.
למרות שתעשיית הספרים שונה, איני מאמינה ששיטות אלה לא יעבדו בה (מספיק לראות מה סופרים עשו בארה"ב בעזרת השיטות האלה). זה באמת על קצה המזלג, אבל מקווה שזה יעזור 😊
להלן סוגי השיווק שאני חושבת שכדאי ליישם כשאת מנסה למכור את הספר שלך:
Performance Marketing:
קמפיינים ברשתות החברתיות (פייסובק, טיקטוק ואינסטגראם) ובגוגל (words and GDN). קמפיינים ממומנים הם חובה והם גם מדידים- את יכולה לדעת בדיוק איזו מודעה, כמה כסף, איזה נוסח- הכניס לך הכי הרבה קניות (אסביר את הנוסחה לחישוב אחכ). וכמובן לשים טראקר (UTM) על כל לינק שאתן מפרסמות (כדי לדעת מהיכן הגיע הtraffic - כלומר לדעת היכן להשקיע עוד והיכן להפסיק להשקיע).
הקמפיינים האלה נקראים PPC .
תוכן, כמה שיותר ממנו באתר ובערוצי המדיה שלך, כך שברגע שיחפשו אותך בגוגל תהיי בין התוצאות הראשונות. ניתן גם בWIX לקבל המון טיפים לשיפור ה SEO באתר.
Graphics and Video:
כדי שהקמפיינים הממומנים יהיו טובים, יש צורך בכמה (בין 5-10) גרפיקות עבור הקמפיינים ושינוי שלהן באופן חודשי. חובה לעקוב אחרי הגרפיקה לפי תוצאות הקמפיינים ולראות איזה מהם עבדו מספר ההקלקות על מודעה PPC.
מה שעובד הכי טוב באינסטגראם ובטיקטוק זה וידיאו ולכן חובה להכין טריילר (ואפילו שניים) ולקדם אותם בקמפיינים ממומנים.
למזלנו, היום ניתן לייצר תמונות חינם ב MIDJOURNEY או בDall-E. בנוסף ניתן לערוך וידיאו או לייצר גרפיקות ברמה גבוהה מאוד בCANVA.
מאוד ממליצה שיהיה לך קו עיצובי אחיד שדומה לכריכה. אותו הקו ילווה את כל העיצובים שתעלה.
Automation Marketing:
עבודה עם CRM- כל הנתונים מהקמפיינים נכנסים למסד ומסודרים שם עם פרטי הלקוחות שלכן. משם אתם יכולים לבנות במערכת אימיילים שנשלחים פעם בכמה זמן ללקוחות (אימיילים מעוצבים ובעלי תוכן מרקטיאלי). האוטומיזציה מאפשרת מעקב אחרי פעולת הלקוח ועוד ועוד ועוד על מנת למקסם מכירות. יחד עם זאת, אם האתר שלכם בWIX, את כל זה (כולל שליחת מייל לתפוצה רחבה), ניתן לעשות בוויקס.
Email Marketing:
בניית רשימת תפוצה ושליחה של ניו לטרים. ממליצה שגם זה יהיה בשפה העיצובית של ה-BRAND שלכם ויכלול תוכן מעניין שיכוון לקנייה הספר. אל תגזימו, שלחו פעם בחודש. כן ממליצה לקנות את
הפיצ'ר של ווקיס שמאפשר שליחה אוטומטית של מיילים אם נגיד, הלקוח התחיל קנייה, אך לא סיים אותה.
Analytics and Stats:
טוב- אז בסופו של יום- שיווק זה מספרים. חשוב לעקוב אחרי כמה אתן מכניסות אל מול כמה מכירות עשיתן (אפשר לעקוב אחרי סטטיסטיקות בCRM או בגוגל אנליטקס וגם בוויקס עצמו.
חשוב שבכל קישור שתשימו יהיה טראקר -UTM (ניתן לעשות באתר ביטלי)- כדי שתדעו מאיפה הלקוח הספציפי הגיע וכך תדעו איפה להשקיע את הכסף שלכן.
למשל: פרסמתי מודעה בפייסבוק ולחצו עליה 100 אנשים, שילמתי 0.5 דולר על כל הקלקה- 50 אנשים קנו- אני ברווח- שווה לי לפרסם שם.
הנוסחה לבדיקת כדאיות כלכלית:
· כמה כסף השקעתי
· אל מול כמה אנשים הקליקו על המודעה הספציפית
· אל מול כמה אנשים ביצעו רכישה
Accounts and Website:
הא,ב של הג,ד- חובה שיהיה אתר לספר שמעוצב בעין מרקטיאלית (שמושכת אנשים לקנות- סתם לדוגמא כפתור קנייה אף פעם לא יהיה בצבע הנגטיבי אדום). חובה לעצב דף נחיתה (דף מרקטיאלי קצר שאליו מגיעים מלחיצה על מודעות ממומנות), חובה לפתוח טוויטר, פייסבוק, טיקטוק, יוטיוב ואינסטגראם.
חובה לעדכן את התוכן בצורה שבועית ואף יומיומית, כולל גרפיקה נכונה ומושכת, ציטוטים מתוך הספר, ראיונות, חוות דעת, תחרויות וכו וכו וכו.
Influencer Marketing:
שימוש בחברים שלכם, אושיות, מובילי דעה בתחום הספרות, בלוגרים, אנשים מוכרים עם הרבה עוקבים. שלחו להם את הספר חינם, עשו איתם שת"פים. בקשו מהם לעלות את זה בחשבונות המדיה החברתית שלהם, חלקם יכולים אפילו לכתוב ביקורת.
קשה למדוד את השפעת השיטה הזו- אבל זה ה"מפה לאוזן" החדש. וזה גם יוצר עבורכם תוכן יומיומי שאתן יכולות לשתף. שהספר יהיה בכלללל מקום.
ומדברים על תוכן- Content Marketing- זה שם המשחק- תוכן כתוב, תוכן גרפי ותוכן וידיאו. כמה שיותר, יותר טוב (גם עבור האופטימזצית חיפוש שלכן בגוגל SEO.
Community Marketing:
בניית קהילה משלכן ונוכחות בקהילות. אז זה מאוד חשוב גם לפני שהספר יוצא. אתן חייבות להיות בפורומים של קוראים וכמה שיותר מהם, שידעו מי אתם. תהיו מעורבים בחיי הקהילה הזו ברשת.
תצרו לעצמכן קהילה בפייסבוק של עוקבים אחרי הספר שלכן ואחרי ספרים בכלל. תהיו פעילים בטוויטר (בעיקר כשמדובר בחו"ל) ותצרו לעצמכן קהילת עוקבים. זה דורש המון עבודה. אבל זו הדרך האורגנית והזולה ביותר (ואחת שמוכיחה את עצמה מאוד) כדי להשיג קוראים וקוראים נאמנים.
PR:
אז את החלק הזה ההוצאות עושות מעולה- ראיונות לתקשורת. לא ארחיב יותר מידי. רק לומר שקשה למדוד את ההצלחה של השיטה הזו (למרות שלא הייתי מוותרת עליה). חשוב לזכור שרוב העם לא נמצא במדורי הספרים לצערינו. הגישה אל רוב העם היא דרך המדיה החברתית.
Funnels:
טוב- זה קצת מורכב. אבל פאנל זה המסלול שעובר הלקוח מרגע הצפייה בפרסומת ועד הקניה (וגם אחרי הקניה- שימור הלקוח והופכו ללקוח חוזר).
רוב הפאנלים פשוטים וכוללים- פרסומת, דף נחיתה, קנייה.
הייתי ממליצה שיטה חדשה שכיום פופולארית בהייטק - get them addicted
כפתור ראשון -קרא בחינם את שלושת/ שניים. אחד הפרקים הראשונים (בדיגיטלי).
הם יורידו- יקראו- בסוף הפרק השלישי יהיה קישור לקניית הספר בדיגיטלי או מודפס- הם יקנו.
זמנים:
· התחילו את השיווק של הספר שנה מראש.
· שתפו את הקורא בתהליך ההוצאה.
· חממו את השטח לקראת ההשקה של הספר – הפכו את זה להרפתקה.
· "הלחיצו" את הקורא בזמן קצוב – למכיר היכרות.
· והכי חשוב – סבלנות והתמדה זה שם המשחק.
דוגמאות לשיווק:
1. מוזמנים לאתר שלי – http://www.giuliat.com
2. זאבה של מעין רוגל.
3. רוני גלבפיש.
4. השקעות לעצלנים – תמיר מנדובסקי.
5. עינת שמשוני.
להורדת ההנחיות בקובץ PDF:
Comments